Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

ЗДРАВНА КАМПАНИЯ „НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – НОРМАЛЕН СЪРДЕЧЕН РИТЪМ – ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ИНСУЛТ“

Измерване на кръвно

По повод тревожните данни, Община Казанлък, в партньорство с фондация „Национална мрежа Сърце за сърце“ и Microlife България, организират на 02 юни 2018 г социално значима инициатива, посветена на профилактика и контрол на хипертонията. Кампанията ще премине под надслов:
„НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ – НОРМАЛЕН СЪРДЕЧЕН РИТЪМ – ПРЕВЕНЦИЯ ОТ ИНСУЛТ“.

Последните статистическо проучване, правени по време на национални здравни кампании за безплатно измерване на кръвното налягане, показват че все повече хора взимат самостоятелно и осъзнато решение да следят отговорно своето кръвно налягане и да изграждат култура за превенция от мозъчен инсулт. 

Повишеното кръвно налягане (КН) понастоящем е най – често срещаното сред сърдечно – съдовите заболявания. Причината е обяснима с рискови фактори на средата като повишени стойности на телесно тегло, висока концентрация на сол в храната, липса на физическа активност и нездравословен начин на живот.

Скрининговите проучвания, направени през годините, сочат данни за висока честота на хипертонията и слаб контрол при вече установени усложнения. Това мотивира и провеждането на информационна кампания и измерване на артериално налягане сред гражданите на град Казанлък.

На 02 юни 2018г., от 10:00 до 14:00ч., парк Розариум ще бъде разположен пункт, където всички желаещи ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации; ще бъдат направени тестове за оценка на информираността; ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с Afib-технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене.

Инициативата ще бъде подкрепена и от доброволци на Българския Червен кръст.


02 юни, събота, 10:00-14:00 ч. Парк Розариум, гр. Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Хайде на театър:

11:00 - НЧ "Искра - 1860"

20 години ТАТЪР „ЛЮБОМИР КАБАКЧИЕВ“ : „Какафония“- детско представление от репертоара на Театър „Любомир Кабакчиев“

17:00 - Зала "Лекс" - Община Казанлък

"Театърът там" - Документален филм за Театър Любомир Кабакчиев

19:00 - НЧ "Искра - 1860"

20 години ТАТЪР „ЛЮБОМИР КАБАКЧИЕВ“: „Сън в есенна нощ“ - юбилеен спектакъл

Виж още >>>

Търси последният брой на: