Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Открит урок за правата и задълженията на децата се състоя в Детска градина „Славейче“ в Казанлък

ДГ 17 - ОТКРИТ УРОКОткрит урок за правата и задълженията на децата се състоя в Детска градина „Славейче“. Тематично урокът бе обединение на темата за правата и задълженията на децата, и за Деня на християнското семейство. Деца от всички възрасти в градината представиха тематични музикално – поетични композиции, след което празникът продължи по групите.

ДГ 17 - ОТКРИТ УРОК

От 2015 година в продължение на две години ДГ „Славейче“ работи по проект към Програма „Еразъм+“. Проектът бе под надслов „Ние имаме равни права, ние сме еднакви“. „Това е един открит урок, за да могат самите деца да разберат какъв е смисълът на това да имаме права, но да имаме и задължения и едно важно право и задължение – да имаме семейство. За съжаление много деца не живеят в т.нар. традиционно семейство по смисъла на нашата Конституция и както го разбираме ние – с баща и с майка“, каза директорът на детското заведение Петя Георгиева. Тя подчерта, че не са малко децата на разведени родители, на родители, които работят в чужбина и те биват отглеждани от бабите и дядовците „Затова смятам, че децата трябва да знаят своите права“, добави Георгиева.

Петя Георгиева подчерта, че от съвместната си работа с родителите в рамките на проекта, в продължение на три години вече, намира промяна в техните нагласи, в посока ценностите в семейството, изграждане на такива и търсене на помощ от страна на самите родители от учителите, когато не могат да се справят с проблем, възниквал в семейството.

ДГ 17 - ОТКРИТ УРОК

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: