Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

> СТАРОЗАГОРСКО


Онлайн ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО с Денис Черевичко в Деня на Танца

На 29 април от 14.30 часа Държавна опера-Стара Загора ще отбележи Международния ден на танца с онлайн излъчването на спектакъла на балета ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО от П. И. Чайковски с участието на звездата на Балета на Виенската държавна опера ДЕНИС ЧЕРЕВИЧКО /в ролята на принц Зигфрид/ - архивен запис от ...

продължава>

 

Извънредното положение създава трудности за очаквания в началото на май розобер


Две са основните трудности за прибирането и оползотворяването на розовия цвят тази година – осигуряването на безопасни условия на труд на заетите в кампанията и готовността на преработвателните предприятия да работят при пълен капацитет, заяви в интервю за Радио Стара Загора Христо Николов, председа...

продължава>

 

Стартира пролетната обработка против кърлежи в община Стара Загора


Днес  стартира пролетната обработка на тревните площи против кърлежи в община Стара Загора. Тя ще започне в 20:00 часа с дезакаризация на площите, намиращи се в административно бюро „Запад“. В 22:00 часа, днес, ще бъдат третирани и тревните площи на административно бюро „Център“.

продължава>

   

Изцяло завършен е дигиталният регистър на старозагорската митрополитска библиотека

Изцяло завършен е дигиталният регистър на старозагорската митрополитска библиотека. В него са включени всички налични томове, включително и броевете на „Църковен вестник“. Софтуерът е за вътрешно ползване и цели улеснение на читателите при търсене на библиотечни единици.

продължава>

 

Доброволци се включиха в дейностите по косене в старозагорския парк „Артилерийски“

Дoбpoвoлци ce вĸлючиха днес в пoмoщ нa oбщинcĸи cлyжитeли в дейностите по косене на тревни площи в старозагорския парк „Артилерийски“. Над десет души, сред които мъже и жени, извършват безвъзмездно дейности за поддържане на парковата растителност.

продължава>