Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшката библиотека подготвя "Фабрика на мечти"!


От 25 – 28 септември в рамките на Европейските дни на наследството в Детско-юношеския отдел на Общинска библиотека „Искра” ще гостуват деца от ДГ, училища и СНЦ от община Казанлък .

Идеята на екипа на библиотеката е да създаде една пъстра, магнетична есенна обстановка в рамките на тези четири незабравими  дни, в която участниците да изработят различни предмети за бита от природни материали, да тъкат на импровизирани станчета, да се запознаят с особеностите в бита и облеклото  на българите от различните етнографски области. Различните работилници носят различни наименования, което е съобразено с тематиката на съответната творческа работилница. Една истинска "Фабрика на мечти"!

В събота, 28 септември, от 11:00 ч. за малки приятели от библиотеката са предвидили „Отново с приказките на Малвина”. Децата не само ще се срещнат с популярни герои от български народни приказки, а и ще ще могат самите те да демонстрират актьорски умения.

Тази година Европейските дни на наследството се провеждат под мотото „Изкуство и развлечения”. Целта на тези събития е да се насочи общественото внимание към културното наследство в неговите различни измерения. Важно е то да не бъде възприемано като паметник, а като живо наследство, което е неразделна част от нашия живот.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: