Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложба "Интерпретации" на Румен Петков

Румен Петков и Художествена галерия - Казанлък Ви канят на изложбата "Интерпретации", която ще бъде открита на 21 ноември /четвъртък/ 2019г. от 17:30 часа.

 

"Използвам рисунката като помощно средство при създаването на нова композиция или като опит да „запиша” идеи и хрумвания за картини. Не съм показвал досега рисунки като самостоятелна форма.Тази идея ме развълнува, почувствах я като предизвикателство. Как би изглеждала една такава колекция? Не само любопитството ме мотивира за създaването на рисунките. От няколко години прaвя скулптури от месинг и стъкло .Пластиките, в които са вградени цветни стъкла, си кореспондират с ахроматичните графични изображения със сдържани цветни акценти.

Тази изложба е повод да покажа две нови и непознати за вас посоки от работата ми през последните години. “Интерпретации“, защото в графиките и в пластиките често повтарям теми и композиции, променям някои от условията. Сменям материалите, третирането на формата и експонирането. Един и същ обект придобива нов и неочакван смисъл и въздействие. Проявяват се различия във визията, които стимулират интереса към още експерименти."

Румен Петков

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: