Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осма международна изложба съвременна малка графика Казанлък 2020

Идеята за изложба на съвременна малка графика в Казанлък е на художника график Петър Бояджиев - казанлъчанин, живеещ от десетилетия в  Канада. Воден от желанието да представи пред света града на художниците, вече шест години, в различни изложбени пространства в Казанлък се  експонира колекция от творби на световно признати съвременни художници в класическите и експериментални графични техники. През последните  пет години Художествена галерия - Казанлък има удоволствието да домакинства тази престижна международна изложба.


Събитието е очаквано с интерес по много причини, но най-вече затова, че в пълнота отразява състоянието на съвременната световна графика. Подбраните и представени в изложбата творби са предварително селектирани от международно жури – по регламент журито се състои от наградените от миналогодишното издание и от организатора на конкурса.

Минипринт Казанлък вече е традиционна проява в богатия културен календар на нашия град. Тя превръща Казанлък в световна столица на  графиката и благодарение на нея хиляди хора, по целия свят, всяка година чуват името на Казанлък. Тази година изложбата ще се проведе в  рамките на Празници в Долината на тракийските царе.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: