Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък инфо - www.kazanlak-bg.info

Още видео новини >>>

Виж ЧУДОМИР В КАЗАНЛЪШКА ИСКРА


Анастасия Мозер: България има нужда от стабилност и отговорно управление. Обединени земеделци настояват за ефективно усвояване на средствата от ЕС

„Евроинтеграцията e дълъг път, по които България върви от години. Във време на пандемия и икономическа криза средствата от европейските фондове са ключови за успешното развитие на страната.“ Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева при откриването на  конференцията „Нови възможности и предизвикателства в процеса наевропейската интеграция на България“.

От Обединени земеделци винаги сме настоявали за развитие на България на регионите – за децентрализация на работа с европейските пари, за насочване на повече средства към малките населени места, за стартиране на регионални програми, които могат да ограничат процеса на обезлюдяване на цели територии в страната. И тук ролята на европейските програми е ключова, заяви пред форума Петя Ставрева.

Форумът, организиран от ПП Обединени земеделци и фондация „Конрад Аденауер”, се проведе на 25 и 26 септември в Пазарджик. Специален гост беше почетният председател на партията д-р Анастасия Димитрова-Мозер. В него участваха също зам.-председателят на Обединени земеделци инж. Емил Йончев, членове на ръководството на партията, кметове и общински съветници, земеделски производители и представители на бизнеса от региона. В конференцията участва също и политологът доц. Антоний Гълъбов.

Анастасия Мозер поздрави участниците във форума и изрази надежда, че след изборите на 14 ноември България ще има стабилно правителство. Тя определи като „срамно” случващото се в политическия живот у нас и посочи, че следващите управници на страната трябва да гледат към бъдещето с отговорност.  По думите й България има нужда от стабилност и всички усилия трябва да бъдат мобилизирани в името на  благоденствието на българските граждани.            

                                                           
Обединени земеделци винаги са търсили сътрудничество с другите партии и организации в център-дясно, но „в последно време всеки реши, че е голям”, отбеляза почетният председател на партията. Анастасия Мозер е категорична, че демокрацията е завоевание, но и процес и затова трябва да се отстоява всеки ден.

Доц. Антоний Гълъбов коментира качеството на европейската интеграция, 15 години след членството ни в ЕС, политическата криза у нас и Планът за възстановяване и развитие. Той отправи критика към български евродепутати, които инициираха приемането на Резолюция срещу страната ни и така нанесоха големи щети. Според него това ще върне мониторинга срещу България.  Страната ни беше употребена в ЕП в атаката на левичарите срещу ЕНП, смята той.

Той остро критикува и забавянето на Плана за възстановяване и развитие, който България още не е внесла в ЕК. Проблемът за забавянето не е технически, а политически, подчерта Гълъбов и отбеляза, че в документа няма оценка за това как икономиката ни е преминала през пандемията. Експертът алармира, че 1 млрд. и 600 млн. лв.,  заложени в новия бюджет, може и да не дойдат до края на годината, ако планът не бъде внесен.          

                                                                                                                                 
Гълъбов коментира и предстоящите избори „2 в 1” на 14 ноември и изрази очакване, че активността може да падне още и до урните да отидат едва 2, 5 милиона българи. Доц. Гълъбов е категоричен, че, за да имаме устойчиви изборни правила, те трябва да са част от конституцията, което ще бъде пречка те постоянно да бъдат променяни.

За първите 7 години от членството на страната ни в ЕС в българското селско стопанство са се влели 6,9 млрд. лв. под формата на субсидии. До 2020 г. са усвоени милиарди евро за развитие на земеделието и селските райони, но е важно какъв е ефектът от тях, каза още Петя Ставрева. Голяма част от средствата за земеделие - над 80 на сто от директните плащания, отиват в едрите производители. А съвсем малък процент от евросубсидиите стигат до дребните производители, които най-много се нуждаят от тях,  посочи тя.

България трябва да участва активно в дебата за новата ОСП и да защити българските приоритети за подпомагане за земеделското производство. В условия на тежки климатични промени е много важно да финансираме  изграждането на напоителни съоръжения, както и да управляваме мъдро водните ресурси на страната. Подкрепата за младите фермери, набор от мерки за управление на риска в земеделието, въвеждането на иновациите, както и модернизацията на инфраструктурата в селските райони  са ключови за успешната аграрна и регионална политика на България, подчерта Петя Ставрева.

На форума Обединени земеделци настояха държавата да предвиди средства за изграждане на модерни напоителни системи, без които е невъзможно развитието на устойчиво земеделие.

Пресцентър на ПП Обединени земеделци

 

> НОВИНИ ОТ

Художници набират средства за Читалищния дом-паметник в гр. Шипка

Художници набират средства за Читалищния дом-паметник в гр. ШипкаНародно Читалище "Светлина -1861", град Шипка представя благотворителна изложба "Светлина за Шипка",...

продължава>

Павелбанци засаждат над 200 фиданки в „Седмицата на гората“

Павелбанци засаждат над 200 фиданки в „Седмицата на гората“


Над 200 дръвчета от вида червенолистен шестил ще бъдат засадени в община Павел баня в рамките на Сед...

продължава>

Криминалната хроника за 01.03.2022

Криминалната хроника за 01.03.2022

Резултати от проведени специализирани полицейски операции: В хода на проведена специализирана полицей...

продължава>

> ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА:

Добрият пример на Казанлък – Стенли Нанчев

Добрият пример на Казанлък – Стенли НанчевВторият вдъхновяващ пример в кампанията „Аз успях – можеш и ти...!“ е казанлъшкият коафьор Стенли Нанчев.

продължава>

> И ДРУГИТЕ НОВИНИ:

"Розите" се изкачиха до 14 позиция

С 6 гола във врата на ФК "Борислав 2009" Първомай и трите точки от срещата на стадион "Севтополис", ...

продължава>

Фотографска изложба представиха в Казанлък

Фотографска изложба представиха в Казанлък

Фотографска изложба „Живите Цветове“ с пейзажи и мракрообекти бе представена пред казанлъшката публи...

продължава>

Успешно завърши поредният проект на Юнайтед Авангард Артист

Успешно завърши поредният проект на Юнайтед Авангард Артист


Успешно завърши поредния проект на Юнайтед Авангард Артист със всички късометражни филми заложени в ...

продължава>

> ПРЕЗ ОЧИТЕ НА...

Табели с предупреждение след почистени нерегламентирани сметища край Крън

Табели с предупреждение след почистени нерегламентирани сметища край Крън

След почистване на нерегламентираните сметища в околностите на град Крън, кметът Пламен Георгиев постави и информационни табели във връзка с Наредба 23 от Общински съвет - Казанлък, която напомня, че максималната глоба за незаконно изхвърляне на отпадъци е до 1000 лв.

продължава>

ВИЖТЕ КАК ДА РАЗЛИЧАВАТЕ ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ:

> ПОЛИТИКА:

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

> ВИЖТЕ ОЩЕ:

На 21 февруари е Международният ден на екскурзовода

На 21 февруари е Международният ден на екскурзоводаНа 21 февруари се отбелязва Международния ден на екскурзовода. В България Международният ден на екск...

продължава>

Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

82 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината

Остават два дни, в които фи... продължава>

ИЗЛОЖБА: "КОГАТО МОМЧЕТО СТАВА МЪЖ…" - КАЗАРМАТА ПРЕЗ „ОНЕЗИ” 45 ГОДИНИ

ИЗЛОЖБА:

Исторически музей „Искра“ ви кани на специална изложба, подредена в Музея на Розата, на 07.04.2022 г...

продължава>

Европейският съюз открива 13 информационни центъра от ново поколение в България

Европейският съюз открива 13 информационни центъра от ново поколение в България

Българските граждани ще имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз благодарен...

продължава>

Царица Роза 2017 с нови творчески проекти

Царица Роза 2017 с нови творчески проектиЦарица Роза 2017 Цветелина Бизова представи нов творчески проект. Вдъхновението си тя черпи от любов...

продължава>
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: