Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В Казанлък има добра база за провеждане на държавен шампионат по спортна стрелбаВ края на февруари, с пълно единодушие Весела Лечева бе избрана за председател на Българския стрелкови съюз, след като досегашният президент Мария Гроздева изрази желание да се оттегли. Представителите на клубовете по спортна стрелба й гласуваха доверие, като тя ще управлява федерацията през следващите 5 години. По отношение на  състоянието на спортната база Весела Лечева заяви: “Има един факт, който ме тревожи и това е, че българският стрелкови спорт няма собствена база. Българската стрелба заслужава много повече. Имам добри отношения с новото ръководство на Министерството на младежта и спорта и се надяваме на тяхната подкрепа да имаме едно модерно съвременно стрелбище”.За плановете за развитие на дисциплината спортна стрелба разговаряме с петкратната световна и осемкратна европейска шампионка и двукратна олимпийска вицешампионка от Сеул ‘88 и Барселона ‘92, която дойде на специално посещение в Казанлък. В града на розите тя бе посрещната от състезателите на КСС „Севтополис“ и председателката на клуба и треньор на младите стрелци м.с. Нели Йончева. По късно двете заедно посетиха стрелбищен комплекс “Вертекс”, където според Лечева има добри условия и може да се проведе кръг от държавния шампионат по стрелба.

Посещението на Весела Лечева е част от обиколка из клубовете в страната, на която да се запознае със състоянието им, а и за да разговаря с треньори и отговорни лица от съответните общини за различни варианти за подпомагане на този спорт.

„Искаме да направим спортната стрелба разбираема, да предадем красотата и емоцията на спорта, да станем привлекателен стрелкови продукт.“ Заяви лечева в специалното интервю за вестник „ИСКРА“. И още: „Основните цели и задачи на нашия петгодишен мандат са: възможно най-много квоти за игрите в Париж 2024, успешна медийна и маркетингова стратегия, да привлечем качествени треньори и специалисти с помощта на НСА, да увеличим работещите спортни клубове и да запалим повече подрастващи. Очаквам първите квоти за олимпиадата в Париж 2024, стрелците ни да спечелят от европейското и световното първенство още тази година.“

Лечева има амбицията да организира голям международен турнир у нас преди световно първенство, който да стане ежегоден и с който да покажем на световната стрелба, че България може да бъде перфектен домакин. Целта е в близките години да получим европейско първенство.

текст: https://vestnikiskra.com/


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: