Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Екип от Павел баня се включва в инициатива по преписване на „История славянобългарска”Община Павел баня се включва в патриотичната инициатива по преписване на „История славянобългарска”. Поводът е 300 години от рождението на Св. Паисий Хилендарски, 60 години от канонизирането му за светец и 260 години от написването на произведението.

продължава>
   

Започнаха дейности по подмяна на водопроводна и канализационната мрежа в Казанлък

Първа копка на по процедура за директно предоставяне „Изграждане на ВиК инфраструктура“ на конкретен бенефициент “Водоснабдяване и канализация” EООД - Стара Загора се и официална церемония по откриване на строителен обект се извърши в Казанлък. Тържествен водосвет отслужи старозагорският митрополит Киприан.

продължава>
   

Община Казанлък - опазване и стопанисване на минералната вода в региона

Още през 2021 година Община Казанлък предприе стъпки в посока на опазване и стопанисване на минералната вода на територията на общината, предвид силно лечебните свойства на това природно богатство.

продължава>
   

Дискусия „Хуморът и оптимизмът в българската литература” се състоя в с. ТурияНЧ „Чудомир-1905″ в село Турия събра на среща – дискусия „Хуморът и оптимизмът в българската литература” литератори, библиотекари, читалищни дейци и граждани. Сред гостите бяха: фолклористът Крум Георгиев, редакторите на вестник „Литературен глас” Красимира Божанова и Йордан Атанасов и наследниците на Димитър Чорбаджийски – Чудомир: Гергана Гечева и Лилия Димитрова. Модератор на дискусията бе преподавателят по български език и литература Славяна Гайдарова. Учениците от Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в Павел баня подготвиха специална почерпка за участниците в срещата. Дискусията е част от програмата на Община Павел баня по случай Чудомировите празници.

продължава>
   

"Казанлък волей" в топ 3 и с бронзови медали в лигатаСлед третата среща с отборът на "ЦСКА", ВК "Казанлък волей" остават с бронзовите медали. "Розите" не успяха да победят, с което им отпадна срещата на финал с Марица. Така с резултат 3:1 (26:28, 25:21, 25:18, 25:19), те заемат почетното 3-то място.

продължава>
   

Турнир по спортна стрелба за общински служители проведоха в КазанлъкТурнир по спортна стрелба за общински служители проведоха в Казанлък. Състезанието се организира по идея на обществения посредник на града – Гинка Щерева, а основната му цел бе служителите да разнообразят своето ежедневие, а спортът да се популяризира.

продължава>
   

Община Павел баня награди победителите в конкурса “Смехът е здраве”Във фоайето на Народно читалище „Напред – 1903“ в гр. Павел баня се събраха десетки деца от детските градини и ученици от основните и средни училища в общината, както и техните родители по време на награждаването на победителите в конкурса за рисунка и/или карикатура „Смехът е здраве“.

продължава>
   

Покана за обществено обсъждане на дейността на “Детска академия за таланти” в с.Розово

Община Казанлък кани заинтересовани граждани, ученици и родители на обществено обсъждане на дейността на „Детска академия за таланти“ в село Розово. Предстои да бъде взето важно решение относно дейността на бъдещата “Детска академия за таланти” в с. Розово. Затова за нас е важно да се допитаме до Вас и да съберем възможно повече идеи, мнения и желанията на местната общност за заниманията в детската академия. Тя трябва да се превърне в място с много и различни функции: да предоставя възможност за приятелски срещи, нови запознанства и разгръщане талантите на децата от района и цялата страна в сферата на науката, изкуството и спорта.

продължава>
   

ВК "Казанлък волей" - ВК "ЦСКА" 3:0Волейболистките на Казанлък победиха като домакини ЦСКА с 3:0 (25:15, 25:16, 25:14) във втори мач между двати тима от полуфиналните плейофи в Демакс лига, който се игра в зала „Багира“.

продължава>
   

ФК "Розова долина" - ФК "Левски" Крумовград 1:1Розова долина и Левски (Крумовград) не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в мач от 22-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

продължава>
   

Две събития подготвят от гр. Шипка за почивните дниНожарството е било един от основните занаяти в Шипка още преди Освобождението. А Идеята на шипкалии е да възродят интереса към този стар занаят чрез ножарските събори в малкото градче.

продължава>
   

Първо международно представяне на творбите на Иван Милев в РимКато „едно от най-важните събития в италианската столица, което представя българското изкуство“ определи изложбата на Иван Милев в Рим Н. Пр. Тодор Стоянов, Извънреден и Пълномощен Посланик на Република България в Италианската Република. В присъствието на цялата българска дипломатическа мисия в Италия, в галерия „България“ на Българския културен институт в италианската столица миналата вечер бе открита експозицията „В странство“ на известния казанлъшки художник. Тя бе посрещната с голям интерес от италианската публика, която бе силно впечатлена от творчеството на големия казанлъшки творец, показано за първи път в чужбина - във Вечния град. Директорът на Българския културен институт в центъра на Рим Жана Яковлева изтъкна: „За мен голямата мисия е българското изкуство да се представя качествено в Италия, а гостуването на творби от фондовете на Художествена галерия - Казанлък и по-специално - на изумителния портрет “Ахинора” е привилегия не само за българската култура, но въобще за европейското изкуство.“.

продължава>
   

Изложба "Останки за дълготрайна употреба" откриха в КазанлъкПървата самостоятелна изложба "Останки за дълготрайна употреба"  на младата художничка Силвия Попова откриха в Художествена Галерия Казанлък.

продължава>
 

Страница 5 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: