Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Чудомирови герои и „Старци в Турия“ ще се срещнат в Павел баня


Тази година в Чудомирови празници в Павел баня, участие ще вземат 25 кукерски състави от различни краища на страната както и 10-те състава от община Павел баня, които на 26.03. (събота) в 10:00 ч. ще се съберат на площада в с. Турия, където кметът на Павел баня Иса Бесоолу ще открие самия национален фестивал.

продължава>
   

МКБППМН организира превантивна кампания за трафика на хораНад 380 ученици от казанлъшки училища бяха запознати превантивно с рисковете и опасностите от трафика на хора. Към обучението, проведено от Местната комисия за борба с противообществените прояви , съвместно с Фондация А21, учениците проявиха искрен интерес.

продължава>
   

Казанлъшката болница разполага вече с нов респираторВече е доставен новият респиратор в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“, който Община Казанлък закупи за нуждите на лечебното заведение. Придобивката е последно поколение медицинска апаратура, турбинен тип. Апаратът няма нужда да бъде захранван от външни системи, лесен е за работа и ще бъде използван в отделението по анестезиология и реанимация - ОАИЛ. То бе много натоварено при пиковете на пандемията.

продължава>
   

В ДКЦ Поликлиника - Казанлък вече се правят по-бързо рентгенови снимки

Община Казанлък закупи Нова модерна медицинска апаратура за нуждите на ДКЦ Поликлиника на обща стойност 60 000 лв. С новият ехограф и рентгенов дигитализатор DR вече работата в лечебното заведение в града е много по-улеснена.

продължава>
   

"Казанлък волей" загуби от "ЦСКА" в първия мач от полуфиналите в лигата


Тази събота ще се състои вторият мач от полуфиналите в Национална волейболна лига "Демакс". "Розите" посрещат столичния ЦСКА в зала "Багира".

продължава>
   

Уловът на Бяла риба на яз. Копринка е забраненОт 15.03 е в сила забраната за улов на бяла риба на яз. Копринка. От Централната Рибно Опазваща Организация молят всички, които уловят бяла риба, да я върнат обратно във водата, независимо от състоянието и.

продължава>
   

Седмица на строителството в ПГ „Иван Хаджиенов“В Професионална гимназия „Иван Хаджиенов“ през месец март работиха по много проекти свързани с различни професии изучавани учебното заведение.

продължава>
   

Първа среща между Министерството на туризма и Туристически район „Долината на розите“Първа среща на ниво институции се проведе днес в зала №6 на Община Казанлък между представители на Министерството на туризма и членовете на Туристически район „Долината на розите“. В приветствието си Кметът на Казанлък, която е и председател на Управителния съвет на Организация за управление на туристически район, изрази задоволство, че „Долината на розите“ реално вече е институциализиран във този формат на срещата. Галина Стоянова разказа пред представителите на Министерството на туризма какво вече е направено за дейността на туристическия район, а именно: регистрация на сдружението в Министерството на туризма, избран Управителен съвет, даже вече е събран членският внос. Бързо е събрана ключова информация по места за всички ресурси. „Това е много ценно, защото ни даде възможност да оформим вече няколко туристически пакета. Желанието ни да организираме по детайлен начин туризма в района, във вътрешността на България беше голямо. Този регион се ползва от всички, но до момента не е бил подпомогнат от Министерството на туризма.“, посочи Кметът на Казанлък.

продължава>
   

НУПИД „Акад. Д. Узунов“ представи две изложбиДве изложби могат да бъдат разгледани в Националното училище по пластични изкуства и дизайн „Акад. Д. Узунов“.

продължава>
   

Ученици от ПГЛПТ реализираха успешно Производствена практика в Лисабон


В рамките на две седмици 30 абитуриенти от Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм гимназията, водени от 3 ръководители-Диана Хаджиатанасова, Наталия Добрева и Димитър Спасов, проведоха Производствената си практика в португалската столица.

продължава>
   

Фризьорка с благотворителна кауза за Маги от КазанлъкИнициатива за подстригване и прическа с благотворителна кауза организира фризьорката Тотка Георгиева от Казанлък.

продължава>
   

Изложбата „Мъжки времена“ на гости в Музея на розата


В музея на розата е експонирана изложбата „Мъжки времена“ на Регионален етнографски музей на открито „Етър“, Габрово. Тя показва традиционният свят на българите, който е полово диференциран на мъжки и женски и съпътстван от забрани, вярвания, ритуали на посвещение, права и задължения.

продължава>
 

Временна организация на движението в Казанлък във връзка с проект на „ВиК“ Стара Загора

Във връзка с изпълнението на проекта на „ВиК“  Стара Загора в Казанлък по подмяна на водопроводна и канализационна мрежа oт (сряда, 16.03.2022 г.) в 08:00 ч. предстои въвеждането на временни промени на движението. А именно Ул.„Съединение“, в участъка от  ул.„Москва“ до ул.„Земеделска“ ще бъде затворена за движение, спиране  и паркиране на пътни превозни средства. Затворен ще бъде и Ул.„Софроний Врачански“, в участъка от  ул.„Съединение“ до улиците „Христо Ботев“ и „Москва“.

продължава>
 

Страница 6 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: