Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

   

Казанлък спечели серията с Локомотив и е на полуфинали в Демакс лигатаВолейболистките на Казанлък се класираха на полуфинали в първенството при жените - Демакс лигата. Воденият от Атанас Петров тим се наложи като гост над Локомотив 1929 с 3:1 (25:18, 25:21, 22:25, 25:17) във втория четвъртфинал помежду им.

продължава>
   

Казанлъшки стрелци участваха в Държавно първенство по стрелбаВ Държавно първенство за  момичета  и  момчета  по  спортна  стрелба се включиха стрелците от клуб „Севтополис“. Стрелците  участваха  и  в  двете  дисциплини - пушка  и  пистолет.

продължава>
   

Успешно завърши поредният проект на Юнайтед Авангард Артист


Успешно завърши поредния проект на Юнайтед Авангард Артист със всички късометражни филми заложени в него.

продължава>
   

Общественото обсъждане на бюджет на Община Казанлък за 2022г.


Община Казанлък представя проект за бюджет  за 2022 г. Всеки желаещ може да се запознае с общата рамка на проектобюджета можете да се запознаете от прикачените документи на сайта на общината.

продължава>
   

Изложбата „Цветове в долината“ гостува в КазанлъкЗа първи път в залите на Художествена галерия – Казанлък гостува художникът Минко Попдимитров – Mincasso. За срещата си с публиката в града той подреди експозицията „Цветове в долината“, в която представя свои живописни платна, сътворени в периода от 2019 до 2022 г.

продължава>
   

„Ахинора“ на Иван Милев отпътува за Рим


"Ахинора" е един от най-загадъчните женски образи в творчеството на Иван Милев. Прочутата картина на художника придружена с още 20-негови творби пое по своя път за Рим, където ще гостува в галерия „България“ в италианската столица.

продължава>
   

105 години от рождението на Илия Балкански


На 10-ти март в Казанлък, в дома на Тотка и Димитър Балкански се ражда Илия Балкански. Той е най-малкото от четирите деца в семейството. И е брат на един от най-известните български живописци – Ненко Балкански.

продължава>
   

Втори ножарски събор ще се проведе в град Шипка


За първа пролет отново ще чуем песента на чуковете и стържене на шмиргела под дъба и брезичката в двора на Чирпанлиевата къща в град Шипка.

продължава>
   

Казанлъшки ученици са кандидатствали за космическия лагер Space Camp Turkey


Казанлъшки ученици са кандидатствали за космическия лагер Space Camp Turkey. Координатор на програмата Space Camp Turkey за цяла България е Центърът за творческо обучение, като партньорството продължава вече 13 години.

продължава>
   

Украинка роди на 8-ми март в Казанлък

Украинка роди на 8 март в Казанлък. Раждането е станало в последните минути на 8-ми март.

продължава>
   

Творческа работилница учи млади художници от Казанлък на стари занаяти


Творческа работилница учи млади художници от Казанлък на стари занаяти. Тя по проекта „Възраждане на класическите занаятчийски техники в съвременното изобразително изкуство“, подкрепен финансово от Националния фонд „Култура“ през 2022 г. и се реализира от творци от Велико Търново, Сдружението „Самоводска чаршия“ и Художествения факултет във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.  

продължава>
 

Изложбата „Женското начало“ внесе празнично очарование в Казанлък

Навръх Международния ден на жената Община Казанлък спази традицията да почете казанлъшките художнички и техните творби, създадени през изминалата година.

продължава>
   

Страница 7 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: