Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Кулминация на тържествата на връх Шипка за 144 г. свободна България

ДЯДО КИПРИАН ЗА ТРЕТИ МАРТ: Да не забравяме нашата величава история! Това дължим днес на всички мъченици за Свободата на България!

На площадката под връх Шипка Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие с Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий и свещеници от духовните околии, отслужиха заупокойна молитва за душите на героите на Шипка, воини от различни националности, жертвали живота си за Свободата на България. Дядо Киприан призова: „Да не забравяме нашата величава история! Това дължим днес на всички мъченици за Свободата на България!“.

продължава>
   

Правителството ще продължи с хуманитарната помощ за Украйна

На връх "Свети Никола" Министър-председателят на Република България - Кирил Петков обяви, че правителство ще продължи с изпращането на хуманитарната помощ за Украйна. Правителството вече е отпуснало одеяла, дрехи, палатки, спални чувал. И още какво каза за украинските бежанци:

продължава>
 

ЧЕСТВАНИЯТА ЗА 144 Г. ОТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК ЗАПОЧНАХА

С официална церемония по издигане на националния флаг пред сградата на Общината започнаха честванията за Деня на Освобождението на България в община Казанлък. Церемонията бе уважена от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, която бе сред официалните лица.

продължава>
     

Казанлъшки ученици с инициативи за 3-ти март“ГОРДА СТАРА ПЛАНИНА” звучи сутрин в класните стаи и се превръща във вдъхновение за учениците на ОУ "Георги Кирков". Всички те научават за емблематичните символи – ГЕРБ, ХИМН, ЗНАМЕ, за да бъдат родолюбиви и достойни граждани на България.С тази инициатива започна “СЕДМИЦАТА НА РОДОЛЮБИЕ – НАРОД, ИСТОРИЯ, ГОРДОСТ!”.

продължава>
   

Фотоизложба “Най-доброто от Кукерландия” отново гостува в Казанлък


Провежда се ежегодно по време на маскараден фестивал Ямбол. Възниква през 2004 г. по идея на Георги и Константин Зайкови, подета от няколко души, а по-късно и от някои местни институции. През 2005 г. фотографски конкурс и изложба „Кукерландия” дебютира, а от следващата 2006 година тя има и конкурсен характер. През следващите години конкурсът прераства в международен.

продължава>
   

Казанлъшки музикант спечели конкурс в Сърбия


На казанлъшкия музикант Димитър Гайдаров бе присъдено Първо място в Първа група – категория „Средно училище“ в  24-я международен флейтов конкурс „Тахир Куленович“

продължава>
   

Казанлък и Павел баня разкриват пунктове в подкрепа на пострадалите от конфликта в УкрайнаОбщина Казанлък се включва в Националната благотворителна кампания  на БЧК в помощ на пострадалите от конфликта в Украйна

продължава>
     

1-ви март в Розовата ДолинаБезброй мартенички и усмивки в днешния ден витаеха и в цялата розова долина. В следващото видео ще ви дадем възможността да се докоснете до празничното настроение, което донесе Баба Марта в региона.

продължава>
   

Ученици спазиха традицията с връзване на мартенички

 
На един от най-любимите на всички българи празник - 1-ви март възпитаници от Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ в Казанлък спазиха традицията да вържат един на друг мартеници за здраве, късмет и благоденствие.

продължава>
   

Казанлъшко училище стартира реалити проект


Първият по рода си реалити проект "СТЪПИ НА ВЪРХА" започна  в ПГЛПТ в Казанлък. Целите на проекта са подобряване на психическото и емоционално  здраве, физическото състояние и усъвършенстване възможности за комуникация на учениците.

продължава>
   

Публикуваха ново издание с любими разкази и акварели на Чудомир


В навечерието на "Чудомирови празници 2022" вече е факт и новото издание "Чете, българинът чете - Любими разкази, фейлетони и акварели". В нея е отпечатана една цветна ко̀ла с избрани акварели от последната изложба, подбрана лично от самия Чудомир.

продължава>
   

Годишния финансов отчет на Фондация „Чудомир“


На редовна сесия на Общински съвет – Казанлък в края на месец февруари 2022 г. общинските съветници гласуваха Годишния финансов отчет на Фондация „Чудомир“, отчет за дейността на фондацията и проект за бюджет за 2022 г. От представените доклади от председателя на Управителния съвет на фондацията Борис Кърчев става ясно, че последните две години са били трудни за дейността им заради пандемията.

продължава>
   

Страница 9 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: