Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

Всички арсеналци се връщат на работа от 7 мартОт 7 март, понеделник, оръжейният завод „Арсенал“ в Казанлък ще работи в пълен състав. Това съобщи Николай Ибушев, изпълнителен директор на оръжейницата. В отпуск от 17 януари, т.г. бяха пуснати близо 50 на сто от работещите, поради липса на осигурени договори. Във фирмата работят над 7000 души.

продължава>
 

ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА ТРАНСПОРТ С АВТОБУСИ КЪМ ВРЪХ ШИПКА НА ТРЕТИ МАРТ

Предвид големия интерес от цялата страна към посещенията на връх Шипка и Паметника на свободата навръх Деня на освобождението на България, Община Казанлък организира предварително записване на желаещите жители и гости на града за организирания транспорт с автобуси от Казанлък към върха. продължава>

 

Организация на движението във връзка с честването Националния празник на Република България - 3-ти март

ОДМВР – Стара Загора предупреждава, че във връзка с тържественото честване на Националния празник на Република България – 3-ти март  е създадена следната организация за движение: от 20.00 часа на 02.03.2022 г. до 18:00 часа на 03.03.2022 г. проходът „Шипка“ ще бъде затворен за движение. На 03.03.2022 г. от 06:00 до 13:00 часа ще се пропускат автомобили, движещи се към връх „Шипка“. Автомобилите могат да паркират вдясно по посока на движението. От 13:00 часа до 18:00 часа на 03.03.2022 г. ще се пропускат автомобили, които се движат от връх „Шипка“ в посока към гр. Казанлък.
Създадена е организация за опазване на обществения ред и сигурност по време на честването. продължава>

 

Криминалната хроника за 01.03.2022

Резултати от проведени специализирани полицейски операции:
В хода на проведена специализирана полицейска операция  по линия противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред, за времето от 14.01.2022 г., до настоящия момент, служители на сектор "Криминална полиция" при РУ-Казанлък са установили три лица като извършители на престъпления по чл.194-195 от НК, за които са образувани досъдебни производства. 37-годишен мъж е установен като извършител на кражба на бормашина, ъглошлайф,  ел.контактори, меден кабел и други вещи от стопански обект в Казанлък, 16-годишно момче е установено като извършител на кражба на бормашина и ъглошлайф от избено помещение в гр. Казанлък и 31-годишен мъж е установен  като извършител на кражба на телевизор, музикална уредба  и ховърборд от имот в гр. Казанлък.

продължава>

 

Близо 4 млрд. лв. просрочени задължения събра НАП през 2021 година

Близо 4 милиарда лева просрочени задължения са събрали публичните изпълнители на Националната агенция за приходите през изминалата година. Това е с над 200 млн. лв. повече в сравнение с 2020 г., като се наблюдава ръст на събраните суми за погасяване както на задължения, възникнали през годината, така и за по-стари. продължава>

   

Бесарабския славей – Лилия Семкова снима клип в гр.Шипка


Известна като Бесарабския славей певицата Лилия Семкова родом от Украйна снима клип в град Шипка. Клипът на последната и песен е заснет в изоставеното читалище „Светлина“. В последната си песен Лилия Семкова си партнира с Живко Василе, а клипа е заснет в читалище " Светлина " при минусови температури. А Самото видео загатва и бъдещето на това историческо място, а мелодичния глас ни пренася в един по-добър свят!

продължава>
   

Втори във временното класиране при жените


Продължаваме със спорт. С гол на Григор Георгиев в 41 минута отборът на "Димитровград" 1947 победи отборът на футболен клуб "Розова долина" във "В" югоизточна футболна група. Така "розите" отново слезнаха на последно място във временното класиране. А при жените, Казанлък волей се изкачи на второ място в Националната волейболна лига "Демакс" след като победи "ДКС Варна" като гост.

продължава>
   

Деца от ДГ "Еделвайс" изработиха над 500 мартенички за възрастни хора


Над 500 мартенички изработени от деца – възпитаници на ДГ "Еделвайс" - гр. Казанлък и техните родители получи Сдружение „Бъдеще за децата“. Инициативата на детското заведения е част от тяхната Програма „Деца и родители“.

продължава>
   

Приет е план на дейностите за подкрепа за личностното развитие на децата и учениците в община Казанлък


Общински съвет – Казанлък е прие Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Казанлък за периода 2021 - 2022 г. Съгласно Закона за предучилищното и училищното образование, за изпълнение на общинската стратегията ежегодно до 30 април общинският съвет приема годишен план на дейностите за подкрепа за личностно развитие.

продължава>
 

УЧЕБНИ СТРЕЛБИ ПРЕЗ МАРТ НА УЦ“ТЮЛБЕТО“ ОТ УТРЕ – ПРЕЗ ВСИЧКИ РАБОТНИ ДНИ НА МЕСЕЦА

Тренировъчни стрелби на Учебен център „Тюлбето“ в Казанлък ще се провеждат през всички работни дни на месец март 2022 г. от утре. За това информират от Щаба на военно формирование 22180. продължава>

 

Криминалната хроника за 28.02.2022

По-характерни престъпления:
На 27.02.2022г.в РУ-Казанлък е получен сигнал, че за периода от 09.00ч на 25.02.2022г. до 09.00ч. на 27.02.2022г., в гр. Казанлък от шахта са откраднати три кабела. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

продължава>

   

Казанлъшките Бабс БГ на сцената на "България търси талант"Петте дами с обща възраст 333 години разцепиха сцената със своята енергия и дух и продължават напред с четири "Да".

продължава>
   

Божидара Симеонова подготвя нова песенБожидара Симеонова е само на 23 години, но вече е утвърден изпълнител. Има издадени три сингъла, които се въртят в програмата на Радио Севтополис и покоряват сърцата на любителите на съвременната българска поп и рок музика.

продължава>
   

Баба Марта пристигна в с. ЕнинаБаба Марта, Пижо и Пенда и тематична украса ще посрещат жителите и гостите на село Енина на 1-ви март. Това е поредната добра инициатива на кметство Енина, която за втора година е посрещната с голям интерес. В изработването и поставянето на украсата се включиха ръководството на кметството, дружества и клубове, както и ученици от ОУ „Христо Ботев“.

продължава>
   

НС отхвърли предложението на депутатите от ГЕРБ-СДС за инфраструктурни проекти в Област Стара ЗагораЗа съжаление нито един от предложените от Илиана Жекова и колегите Красимир Вълчев и Маноил Манев инфраструктурни обекти в област Стара Загора, не получи одобрение от управляващото мнозинство! Илиана Жекова припомни от трибуната на Народното събрание колко значимо е за осъществяването им. Както и това, че изграждането или ремонта на тези обекти трябва да се финансира чрез държавния бюджет, не заради кмета на общината, не заради общинските съветници или народните представители, а заради хората, които живеят в общините.

продължава>
   

На Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо"

Атрактивното присъствие на Община Казанлък на 38-то издание на Международната туристическа борса "Ваканция и Спа Експо" бе оценено от министъра на туризма Христо Проданов. В четвъртък той откри изложението, което продължава и днес и бе посрещнат на експозицията на Община Казанлък от Тиара Братованова – първа подгласничка на Царица Роза 2021.

продължава>
 

Страница 10 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: