Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Субсидията ще успее ли да покрие нуждите на детските градини в Казанлък?През средата на месец Април ще бъде приет бюджетът на Община Казанлък за 2022 година. Общата му стойност е 89 294 971 лв и е с 13 367 610 лева повече от този през предходната година. Увеличението се дължи на повишението при държавните дейности, което е със 7 389 559 лева повече. Скока на цените на тока, горивата и хранителните продукти бяха част от трудностите в създаването на проектобюджета. А решението на Правителството да премахне таксите за детски градини в цялата страна ще постави поредното предизвикателство пред Община Казанлък.

продължава>
   

Казанлъшко участие в японски джаз фестивалПоп и джаз изпълнителката от Казанлък – Надя Тончева участва в Японския джаз фестивал "Сакура джаз". Макар в пандемичната обстановка, в библиотеката на културния център във Фукуяма-Япония ценители на това изкуство  се запознаха и с творчеството на изпълнителката от града на розите. Посетителите в залата имаха възможността да чуят "Няма повече тъга"- песен на бразилския композитор Антонио Карлос Жобим и текст на Надя Тончева, "Колко високо е луната"- джаз стандарт от репертоара на първата дама на джаза Елла Фицджералд, "Размисъл" - композиция на Ангел Заберски и по текст на Надя Тончева, и други. За участието на Надя имаше и условие, тя да се появи на живо за представяне на нейните изпълнения, където екипът на Студио Казанлък на Телевизия Стара Загора подпомогна за създаването на този телемост.

продължава>
   

Наградиха участниците в „Училище за карикатури“Младите художници взели участие в „Училище за карикатура“ бяха наградени на церемония, която се проведе в ЛХМ Чудомир в деня на хумора и шегата.

продължава>
   

Представиха книгата „Хвърчило към рая“ в КазанлъкЛъчезарната д-р Неделя Щонова представи своята нова книга „Хвърчило към рая“ пред читатели от Казанлък. С много усмивки и сълзи от радост се изпълни и залата на ЛХМ „Чудомир“, където се проведе събитието. За своята книга ни разказа и самата Неделя Щонова.

продължава>
   

Две изложби свързани с Мара и Димитър Чорбаджийски представиха в ЛХМ "Чудомир"

Две изложби свързани с великия творец Димитър Чорбаджийски и поставящи акцент върху съпругата му Мара представиха в ЛХМ "Чудомир". Една от тях е „Една година в Париж...“, която представя пред казанлъшката публика акварели на художничката, които са свързани с времето, в което заедно с Чудомир са живели във Франция.

продължава>
   

Ученици със специалност „Мехатроника“ с призови места от „Най-добър млад заварчик“Единственото момиче, участвало в националния кръг на състезанието „Най-добър млад заварчик“, е победител в заваряването с топим електроден тел в активен защитен газ.  

продължава>
   

Подписаха Меморандум за опазване и социализиране на Дом-паметник “Бузлуджа”


Областният управител проф. Наско Василев, кметът на Казанлък Галина Стоянова и арх. Дора Иванова, управител на фондация „Проект Бузлуджа“, подписаха Меморандум за сътрудничество и осъществяване на съвместна дейност за опазване и социализиране на Дом-паметника “Бузлуджа”.

продължава>
   

ОБЩИНА КАЗАНЛЪК СРЕД ПЪРВЕНЦИТЕ ПО ЗЕЛЕНИ ПОЛИТИКИ, ЩЕ КАНДИДАТСТВА С ИНТЕГРИРАН EКО ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА „LIFE“

Община Казанлък ще кандидатства в интегриран екологичен проект по програма LIFE, след като днес общинскитe съветници на редовно заседание подкрепиха с 36 гласа „За“ проектното предложение. Това е още една стъпка в изпълнение на политиките на Кмета Галина Стоянова и нейния екип към каузата за опазване на околната среда. По този начин Община Казанлък се включва към единствения до момента интегриран проект за адаптация и изменение на климата по програма LIFE, който се разработва в България, с водещ бенефициент Община Пловдив. Проектното предложение е на базата на екологичен анализ на слабите страни и рискове за територията на община Казанлък, в следствие на изменението на климата. Изведени са три водещи дейности по програма LIFE за Община Казанлък: постигане на мултифункционална екологична среда, по-ефективно ползване на водата в общината, поддръжка и опазване на биоразнообразието.

продължава>
 

СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА към 31.03.2022 г.

СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА към 31.03.2022 г.

продължава>
   

Книгата „Тя, Цветана Манева“ гостува в града на розите


Книгата „Тя, Цветана Манева“ гостува на града, в който е творил и живял велият Чудомир. Заедно със своите създатели Георги Тошев и Яна Борисова тя бе представена пред казанлъшката публика ЛХМ Чудомир.

продължава>
   

Демонстрация на бойното изкуство айкидо представиха в КазанлъкКлуб по айкидо „Имеон“ по случай своята 22-ра годишна направи демонстрация.

продължава>
 

Казанлъчани се запознаха с изложбата „Чудомир пред и зад обектива“


Изложбата „Чудомир пред и зад обектива“ показва малко известния факт за една от страстите на великия творец, винаги и навсякъде да носи със себе си фотоапарат. Пътувайки из казанлъшката околия, из България и в чужбина, Димитър Чорбаджийски неизменно запечатва всичко, което му прави впечатление.

продължава>
     

„Не на войната“ е темата на тазгодишното издание на „Училище за карикатура“Безброй рисуващи ученици отново събра 5-тото издание на „Училище за карикатура“.

продължава>
 

Страница 2 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: