Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Над 8 000 000 лв. ще е общинският бюджет на Павел баня за училища и детски градиниНа среща с директорите на общинските училища и детски градини в Павел баня беше съгласувана предложената от екипа на кмета Иса Бесоолу формула за разпределение на  средствата в бюджета на общината в размер на близо 8млн. лв. От тях 3, 591 млн. лв. са за 10 общински училища, а 1,901 млн.лв. са за 10-те детски градини.

продължава>
   

23 предложения съдържа дневният ред на заседанието на Общински съвет - Казанлък


23 точки ще разгледа на предстоящата сесия Общинският  съвет на Казанлък. Сред точките в проекта за дневен ред е решение относно одобряване на Годишен доклад за 2021 година за наблюдение на изпълнението на План за интегрирано развитие на община Казанлък за периода 2021-2027 година.

продължава>
 

Последни два дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка

82 млн. лева са платени през виртуален ПОС на НАП от началото на годината

Остават два дни, в които физическите лица могат да ползват отстъпката от 5% при плащане на данъка по годишната си данъчна декларация. За да се възползват от отстъпката, гражданите трябва да подадат декларацията си и да платят целия размер на данъка за довнасяне до 31 март, както и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, напомнят от НАП. продължава>

   

Представиха книга „Столетниците – благословия или орисия“ пред казанлъчаниОбичаната и популярна телевизионна водеща Мира Добрева гостува на града на розите със своята книга „Столетниците – благословия или орисия“.

продължава>
   

"Светогорска легенда" на Иван Милев гостува в КазанлъкИзложбата показва един от шедьоврите на Иван Милев, а именно платното „Светогорска легенда“, който е рисуван през 1926 г.

продължава>
   

15 доклада за Чудомир представиха в Казанлък в конференцията на тема „Под шарената черга“Петнайсет учени представиха своите доклади за живота  и творчеството на Димитър Чорбаджийски по време на конференция на тема „Под шарената черга“. Тя се проведе в ЛХМ – Чудомир и е част от 28-те празници в града, а неин научен ръководител бе проф. Вера Бонева.

продължава>
   

Община Казанлък и представители от Сеул, Южна Корея обсъдиха проекта K-City Network 21г.Кметът Галина Стоянова се срещна днес в кабинета си с представители на побратимения на Казанлък Сеул, Южна Корея по повод финалната фаза на проект за смарт градове. Темата бе предстоящото приключване на проекта „Интегриран контролен център в град Казанлък“, по който Общината работи съвместно със SAMSUNG SDS.

продължава>
   

Казанлъшки стилист обучава ученици на фризьорство и гримьорствоКазанлъшкият стилист Станимир Нанчев-Стенли и неговата колежка Фатма Орханова посетиха Профилираната гимназия „Акад. Петко Стайнов“, за да предадат урок по фризьорство и гримьорство на възпитаниците на учебното заведение.

продължава>
   

Ул.„Съединение“ и ул. „Земеделска“ в Казанлък със затворени участъци до 15.04.2022 г.


Във връзка с изпълнението на проект „ВиК“ – Стара Загора за подмяна на водопроводната и канализационна мрежа в град Казанлък се въвежда временна организация и безопасност на движението в района на Манастира от 29.03. до 15.04.2022 г.

продължава>
   

Пореден браконерски набез на яз. Копринка


На 25.03.2022 г., екип на ЦРОО извършва нощно наблюдение с термокамера на местност Симитлерски ръкав. Забелязано е лице на западния бряг, което влиза във водата и разполага хрилна мрежа.

продължава>
   

Проведе се националният фестивал на маскарадните игри “Старци в Турия”В родното село на Димитър Чорбаджийски Чудомир се проведе Националният фестивал на маскарадните игри “Старци в Турия”.

продължава>
   

Казанлъшки стрелци се върнаха със злато от турнир по спортна стрелбаВ град Стара  Загора се проведе турнир по спортна стрелба  "Първа пролет-2022". В него Стрелците от клуб Севтополис се представиха отлично сред конкуренция от 8 клуба – от градовете Търговище, Несебър, Пловдив, Ямбол, Габрово, Сандански  и Стара Загора.

продължава>
   

Изложбата „Духът на миналото в традиционното облекло на чудомировите нашенци“Откриха изложбата „Духът на миналото в традиционното облекло на чудомировите нашенци“.

продължава>
 

Страница 3 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: