Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВСИЧКИ НОВИНИ

 

Отново Чудомирови празници в целия си блясък

Навръх рождения ден на обичания Чудомир, 25 март - Благовещение, бяха възродени Чудомировите празници в Казанлък с началото на тяхното 28 издание, след двугодишно онлайн присъствие.

продължава>
   

Защо на Благовещение се пробиват ушите на малките момичета?На 25 март Православната църква отбелязва празника Благовещение – деня, в който Дева Мария разбира благата вест, че ще роди непорочно заченат син, съобщена й от Архангел Гавриил. На този ден обичаят е да се поставят обеци на ушите на малките момичета.

продължава>
   

Младежката театрална студия представи пред казанлъшката публика премиерата „Боли ме...”На сцената на НЧ „Искра” бе представена най-новата премиера на Младежката театрална студия – „Боли ме...” от Алексей Кожухаров. Постановката е режисирана Художествения ръководител на студията Мая Стоянова.

продължава>
   

Нашенците на Чудомир пристигнаха в КазанлъкЕкипът на НУПУД тази година нарече своята колективна творба "Нашенците", като пряко продължение на миналогодишната им работа, която бяха разположили на същото място. Ако в предното издание те използваха огледална повърхност във формата на Чудомировите герои, запечатвайки отражението на града и минувачите, то в сегашната им творба са опростили добре познатите образи до чиста линия.

продължава>
   

Община Павел баня награди победителите в конкурса за драматизация „Аз чета Чудомир“Обновената зала „Младост“ в Павел баня се оказа тясна, за да побере всички желаещи да присъстват на представянето на драматизации по Чудомирови разкази „Аз чета Чудомир“.

продължава>
   

Започват Чудомирови празници 2022 в Казанлък


Чудомировите празници през тази година ще включват театри, концерти, представяне на книги и изложби.

продължава>
   

Увеличават заплатите на служителите в "Арсенал"На работна среща между ръководния екип на „Арсенал“ и представители на фирмените синдикални организации на КНСБ и на Конфедерация на труда „Подкрепа“ са обсъдени основните предложения, свързани с увеличаване доходите на работещите в дружеството.

продължава>
   

Временна организация на движението в Казанлък

Във връзка с изпълнението на проект на „ВиК“ЕООД – Стара Загора в Казанлък по реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа от утре, 24.03.2022г. до 09.05.2022г., включително в часовия интервал от 08:00 часа до 17:00 часа в ж.к.“Кулата“ се въвежда временна организация и безопасност на движението.

продължава>
   

На 89 294 971 лв. възлиза проектът за бюджет за 2022 г. на Община КазанлъкС 13 367 610 лева повече е проекто-бюджетът на Община Казанлък за тази година, в сравнение с 2021 г. Увеличението се дължи на повишението при държавните дейности, което е със 7 389 559 лева повече. Проектът за Бюджет 2022 г. бе представен на обществено обсъждане тази вечер в Ритуалната зала на Общината. Кметът Галина Стоянова определи бюджетната рамка като „бюджет на инфлацията“: „Реално бюджет за 2022 г.можем да очакваме от май месец, което означава, че едва ли тази година можем да я наречем пълноценна! Фактически за първата половина на годината сме в нулев период, в който нямаме бюджет и освен издръжката на институциите, за които Общината отговаря, не сме извършвали никакви инвестиции.“, посочи Кметът на Казанлък. Сред другите трудности тя посочи динамичните условия на различни кризи, в които е правен проекто-бюджетът.

продължава>
   

Нова техника за сметосъбиране и почистванеВ бюджета на Община Казанлък са предложени средства за разширяването на компостиращата площадка, а целта е да се обхванат повече зелени отпадъци изхвърлени от гражданите на територията на общината с което е да се намали общия тонаж на изхвърлен отпадък заминаващ към Регионалното депо в село Ракитница.

продължава>
   

Над 2200 лв. събра благотворителният кулинарен базар в помощ на МагиНад 2200 лв. бяха събрани на благотворителния кулинарен базар в подкрепа на Маги от Казналък. Той бе организиран от Сдружение „Бъдеще за децата“.

продължава>
   

Държавно първенство по шахмат гостува за втори пореден път в КазанлъкОт името на Кмета Галина Стоянова старт на държавното училищно първенство по шахмат днес даде заместник-кметът Ахмед Мехмед. Той пожела на участниците от цяла България да са здрави, упорити и винаги да се стремят да се развиват към нови успехи.

продължава>
   

Страница 4 от 722

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: